Mező Imre Zsolt - grafikusművész honlapja
ceruza stúdió - grafikai alkotó műhely

ceruza stúdió - grafikai alkotó műhely

ceruza stúdió

fejléc Háttér

ars-poetica

Alázat és profizmus

Az alkalmazott grafika egyik fontos alapelve, amit én is sokszor hangoztatok: az adott tartalomhoz a lehető legmegfelelőbb formát  kell megtalálni.  Ehhez szükséges, hogy a születendő grafika tárgyához, funkciójához kellő alázattal viszonyuljon a grafikus és alkotói eszköztárát az adott célnak rendelje alá, illetve azt szolgálja ki. Véleményem szerint a reklámgrafika területén az igazi profi hozzáállás tehát ez: a grafika, mint a termék vagy cég "arca", elsősorban hasznos és funkcionális legyen. Természetesen ha magas esztétikai követelményeknek is megfelel, akkor valóban teljesítette küldetését. Ezt az alapelvet szem előtt tartva, személy szerint nem erőltetem mindenáron a saját stílusomat vagy elképzelésemet egy tervezési munkával kapcsolatban. A  megrendelővel való folyamatos  kommunikáció által igyekszem az adott feladat lényegét megérteni és szem előtt tartani, hogy racionális és intuitív módon is megtaláljam a lehető legideálisabb formát a tartalomhoz.

Bizalom és rugalmasság

Amennyiben a fent említett ideális forma megtalálásában hozzám, mint rutinos szakemberhez bizalommal fordulnak, új és eredeti ötletekkel  és  koncepciókkal fogok tudni előállni. Az aktuális trendek, stílusváltozások, friss vizuális áramlatok követése a mindenkori grafikus feladata, mint ahogy az is, hogy tudja, ezekből mit érdemes az aktuális tervezési munkához felhasználni. Ha a megbízóban erre megvan a nyitottság és rugalmasság, igazán eredeti, friss és persze hatékony grafikák születhetnek egy adott témában.

Az alkotás öröme

A művészeti alkotó munka: a semmiből valamit létrehozni, szenvedélyes örömöt jelent minden vele kapcsolatos járulékos fáradsággal  és "szenvedéssel" együtt is. Részemről igyekszem ezt a szenvedélyt működtetni minden munkámban, legyen szó tervezői feladatról, portré vagy illusztrációrajzolásról, egészen a festővásznon történő szabad szárnyalásig. Ha van szerteágazó alkotói tevékenységemnek egységes alkotó eleme, úgy hiszem ez az:  az alkotás öröme.

Mező Imre Zsolt

grafikusművész

2017 CERUZA STÚDIÓ © Minden jog fenntratva.
A honlapon közzétett rajzokat, képeket és szövegeket idézni, felhasználni csak a szerző írásos engedélyével lehet!
Design: Ceruza Stúdió / Mező Imre Zsolt, Programozás: Román András / Techno-Qualit Kft.