Mező Imre Zsolt - grafikusművész honlapja
ceruza stúdió - grafikai alkotó műhely

ceruza stúdió - grafikai alkotó műhely

ceruza stúdió

fejléc új

ars-poetica

Alázat és profizmus

Az alkalmazott grafika egyik fontos alapelve: az adott tartalomhoz a lehető legmegfelelőbb formát  kell megtalálni.  Ehhez szükséges, hogy a születendő grafika tárgyához, funkciójához kellő alázattal viszonyuljon a grafikus és alkotói eszköztárát az adott célnak rendelje alá, illetve azt szolgálja ki. Meggyőződésem szerint a reklámgrafika területén az igazi profi hozzáállás tehát ez: a grafika, mint a termék vagy cég "arca", elsősorban hasznos és funkcionális legyen. Természetesen ha magas esztétikai követelményeknek is megfelel, akkor valóban teljesítette küldetését. Ezt az alapelvet szem előtt tartva, a megrendelővel való folyamatos  kommunikáció által igyekszem az adott feladat lényegét megérteni és szem előtt tartani, hogy racionális és intuitív módon is megtaláljam a lehető legideálisabb formát a tartalomhoz.

Bizalom és rugalmasság

Amennyiben a fent említett ideális forma megalkotásában megbíznak, új és eredeti ötletekkel  és  koncepciókkal fogok előállni. Az aktuális trendek, stílusváltozások, friss vizuális áramlatok követése a mindenkori grafikus feladata, mint ahogy az is, hogy tudja, ezekből mit érdemes az aktuális tervezési munkához felhasználni. Ha a megbízóban erre megvan a nyitottság és rugalmasság, igazán eredeti, friss és persze hatékony grafikák születhetnek egy adott témában.

Az alkotás öröme

A művészeti alkotó munka: a semmiből valamit létrehozni, ez szenvedélyes örömöt jelent minden vele kapcsolatos vesződéssel együtt is. Részemről igyekszem ezt a szenvedélyt működtetni minden munkámban, legyen szó tervezői feladatról, portré vagy illusztrációrajzolásról, egészen a festővásznon történő szabad szárnyalásig. Ha van szerteágazó alkotói tevékenységemnek egységes alkotó eleme, úgy hiszem ez az:  az alkotás öröme.

Mező Imre Zsolt

grafikusművész

2017 CERUZA STÚDIÓ © Minden jog fenntratva.
A honlapon közzétett rajzokat, képeket és szövegeket idézni, felhasználni csak a szerző írásos engedélyével lehet!
Design: Ceruza Stúdió / Mező Imre Zsolt, Programozás: Román András / Techno-Qualit Kft.